Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμόγελα στις ευρωαγορές

Κέρδη κατέγραψαν τα Χρηματιστήρια του Λονδίνου, του Παρισίου και της Φρανκφούρτης, ενώ η Wall Street παρέμεινε κλειστή λόγω του εορτασμού της ημέρας του Mάρτιν Λούθερ Κινγκ. Στο Λονδίνο βρέθηκαν οι τράπεζες στο επίκεντρο της συνεδρίασης.

Κέρδη κατέγραψαν τα Χρηματιστήρια του Λονδίνου, του Παρισίου και της Φρανκφούρτης, ενώ η Wall Street παρέμεινε κλειστή λόγω του εορτασμού της ημέρας του Mάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Αναλυτικότερα στο Λονδίνο βρέθηκαν στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Observer που υποστήριζε ότι η Standard Chartered ενδεχομένως θα αποτελέσει στόχο επιθετικής εξαγοράς από αμερικανική τράπεζα.

Εξάλλου κέρδη σημείωσαν οι τίτλοι πετρελαϊκών εταιριών, ύστερα από την άνοδο του brent.

Στο Παρίσι η αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών οδήγησε υψηλότερα το δείκτη Cac, όπως τονίζουν οι αναλυτές, οι οποίοι και προβλέπουν ότι το ενδιαφέρον της αγοράς το προσεχές διάστημα θα στραφεί στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στις 5.740 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, με κέρδη 0,51%, ενώ άνοδο 0,11% σημείωσε ο Cac, στις 4.856 μονάδες. Κέρδη 0,58% για τον Dax, που έκλεισε στις 5.514 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v