Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις αγορές του ευρω-"πυρήνα"

Θετική επίδραση έχει το ανακοινωθέν της συνόδου των ηγετών της G8 στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και οι αγορές του ευρωπαϊκού "πυρήνα" έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα μετά το πολυήμερο πτωτικό σερί.

Θετική επίδραση έχει το ανακοινωθέν της συνόδου των ηγετών της G8 στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οι διεθνείς ηγέτες υπογράμμισαν ότι είναι «επιτακτική ανάγκη να προωθήσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση» και στήριξαν φραστικά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, προσφέροντας αφορμή για θετική αντίδραση στις αγορές, μετά το πολυήμερο πτωτικό σερί.

Το ζήτημα της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη εξακολουθεί να «στοιχειώνει» την επενδυτική ψυχολογία. Στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande αναμένεται να ασκήσει πιέσεις για την εισαγωγή Ευρω-ομολόγου, αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel πιθανότατα θα συνεχίσει να αντιδρά αρνητικά.

Πολλές ευρωαγορές διόρθωσαν προς τα πάνω σήμερα, μετά το πολυήμερο πτωτικό σερί. Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,7% στις 5.304 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,95% στις 6.331 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,64% στις 3.027 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου συνέχισαν να επικρατούν πάντως πτωτικά πρόσημα και η αγορά του Μιλάνου έκλεισε με πτώση 0,28% ενώ της Μαδρίτης με απώλειες 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v