Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές περιμένοντας τους... δασμούς

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,07%, το Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,88%, η Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,70% και το Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,10%.

Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές περιμένοντας τους... δασμούς

Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές την Τρίτη, σε μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη ενόψει των εμπορικών δασμών που αναμένεται να ανακοινώσει εντός 24ώρου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,07% στις 539 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,88% στις 8.581 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,70% στις 22.539 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,10% στις 7.876 μονάδες.

Στην επικαιρότητα, ωστόσο, κυριάρχησε τόσο το δημοσίευμα της Washington Post ότι οι άνθρωποι του Λευκού Οίκου είχαν συντάξει πρόταση για επιβολή δασμών 20% στις περισσότερες αμερικανικές εισαγωγές, όσο και οι υπό επεξεργασία ευρωπαϊκές αντίστοιχες κινήσεις για δυναμική απάντηση.

Από την άλλη, οι μετοχές ενισχύθηκαν μετά την ανακοίνωση του μειωμένου πληθωρισμού για την ευρωζώνη στο 2,2% τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Εν τω μεταξύ, ο βιομηχανικός όμιλος Thyssenkrupp έκλεισε στο 6% αφού οι αναλυτές της Kepler Cheuvreux αναβάθμισαν τη μετοχή σε «αγορά», επικαλούμενοι ούριο άνεμο λόγω των υψηλότερων δημοσιονομικών δαπανών στη Γερμανία

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v