Κίνηση σε χαμηλότερα επίπεδα πραγματοποιούν μετά τη σταθεροποιητική εκκίνηση οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, μια ημέρα μετά τη διατήρηση των επιτοκίων από την αμερικανική Federal Reserve και με το βλέμμα στη βρετανική κεντρική τράπεζα που ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια.
O FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,27% στις 8.684 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 1,4% στις 22.960 μονάδες.
Απώλειες 1% για τον CAC στο Παρίσι, στις 8.093 μονάδες, ενώ πτώση 0,6% καταγράφει ο ευρύτερος δείκτης Stoxx 600, στις 551 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια–όπως αναμένονταν- ενώ διατήρησε και την πρόβλεψή της για δύο μειώσεις επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας μέχρι το τέλος του έτους.
Σε νέα υψηλά κινείται η τιμή του χρυσού, αγγίζοντας τα 3.050 δολάρια την ουγκιά, ενώ ανοδικά κινείται και το πετρέλαιο, στα 67,5 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.