Αλμα 7,5% για τις αμυντικές μετοχές στην Ευρώπη

Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων είναι η γερμανική Rheinmetall με άνοδο 12% και η βρετανική BAE Systems, υψηλότερα κατά 17%. Στήριξη από τις συνομιλίες που είχαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την ασφάλεια - συζητήθηκαν μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες.

Αλμα 7,5% για τις αμυντικές μετοχές στην Ευρώπη

Αντίθετα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις αμυντικές μετοχές να ανοίγουν με μεγάλη άνοδο μετά τις συνομιλίες που είχαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την ασφάλεια, κατά τις οποίες συζητήθηκαν υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες.

Κέρδη 2,9% στη Φρανκφούρτη, ενώ κατά 0,8% ενισχύεται το Λονδίνο. Ανοδος 1,4% στο Παρίσι, ενώ κατά 0,5% υψηλότερα κινείται η Μαδρίτη και κατά 1,2% στο Μιλάνο.

Αλμα 7,5% για τις μετοχές εταιρειών Αμυνας. Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων είναι η γερμανική Rheinmetall, με άνοδο 12%, και η βρετανική BAE Systems, υψηλότερα κατά 17%. Οι αναλυτές της JP Morgan αναβάθμισαν τους στόχους τιμών και για τις δύο εταιρείες σήμερα.

Η Saab της Σουηδίας, η Leonardo της Ιταλίας και η γαλλική Thales σημειώνουν άνοδο άνω του 10%.

Στο επίκεντρο σήμερα και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Φεβρουάριο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να έρχεται σήμερα, λίγες ημέρες πριν από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια την Πέμπτη.

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού αυξήθηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι έμποροι ανέμεναν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τα σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε βασικούς εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Χάουαρντ Λούτνικ φέρεται να δήλωσε στο Fox News την Κυριακή ότι ο ακριβής δασμός που θα επιβληθεί κατά του Μεξικού και του Καναδά από την Τρίτη είναι ακόμη «ρευστός», πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι χαμηλότερος από το προτεινόμενο 25%. Πρόσθεσε ότι ο πρόσθετος δασμός 10% στις εισαγωγές από την Κίνα είναι «καθορισμένος».

Λία Δεληγιάννη l.deligianni@euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v