Δεύτερη σερί άνοδος στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος για δεύτερη μέρα παρέμεινε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Οριακή πτώση για τον CAC 40. «Άλμα» 5,6% για την ASML. Πιέσεις στο πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,50% στις 534 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,28% στις 8.557 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,97% στις 21.637 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,32% στις 7.872 μονάδες.

Νωρίτερα, η τεχνολογική ASML ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου με την μετοχή να σημειώνει «άλμα» 5,6%.

Στον αντίποδα, απογοήτευσαν οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας πολυτελών ειδών LVMH με την μετοχή να «βουλιάζει» 5%.

Στο μεταξύ, η οικονομία στην Ισπανία επεκτάθηκε με ρυθμό 3,2% το 2024 ξεπερνώντας τις επίσημες προβλέψεις και καταγράφοντας μακράν την καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί 0,1% στα 77,39 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει πτώση 0,4% στα 73,46 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κινείται υψηλότερα 0,2% στα 2.771 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ υποχωρεί 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0417 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v