Ράλι στις ευρωαγορές μετά τη μείωση επιτοκίων της Fed

Στο επίκεντρο η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας σήμερα. H Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,4%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 1,9%, η Μαδρίτη 0,7%, το Μιλάνο 1%.

Ράλι στις ευρωαγορές μετά τη μείωση επιτοκίων της Fed

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Οι επενδυτές αφομοίωσαν την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εδώ και τέσσερα χρόνια και αναμένουν την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια αργότερα στη συνεδρίαση.

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,4%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 1,9%, η Μαδρίτη 0,7%, το Μιλάνο 1%.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν αρχικά άλμα μετά την ανακοίνωση της Fed για μια τεράστια μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, με αποτέλεσμα το εύρος στόχου της να διαμορφωθεί στο 4,75% έως 5,00%. Ωστόσο, οι αγορές έκλεισαν τελικά χαμηλότερα εν μέσω ανησυχιών για πιθανή οικονομική ύφεση. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των ΗΠΑ κινήθηκαν χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η διαπραγμάτευση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ήταν ασταθής μετά την ανακοίνωση, αλλά οι μετοχές σημείωσαν τελικά άνοδο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στην Τράπεζα της Αγγλίας, με την κεντρική τράπεζα να αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5%. Η jumbo μείωση των επιτοκίων της Fed είναι απίθανο να επηρεάσει την Τράπεζα της Αγγλίας, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, καθώς η κεντρική τράπεζα επικύρωσε την απόφασή της το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των ΗΠΑ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v