Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη Fed

Τρίτη σερί άνοδο σημείωσε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Ανακάμπτει για δεύτερη μέρα το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την δήλωση του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ, ότι ήρθε η ώρα η Κεντρική Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,46% στις 518 μονάδες, o FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,48% στις 8.327 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,76% στις 18.633 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,70% στις 7.577 μονάδες.

Στο μεταξύ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάρτινς Κάζακς δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει νέα μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του επόμενου μήνα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο 2%, καθώς και τις ανησυχίες για την οικονομία.

«Δεδομένων των στοιχείων που έχουμε αυτή τη στιγμή, θα ήμουν πολύ ανοιχτός σε μια συζήτηση για μια ακόμη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο hawkish Λετονός επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας την Πέμπτη στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο Τζάκσον Χολ.

Παράλληλα, αυξήθηκαν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αν και η άνοδος αυτή είναι απίθανο να είναι αρκετή για να σταματήσει τους αξιωματούχους από το να προχωρήσουν σε μειώσεις των επιτοκίων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ενώ οι τιμές εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 2,8% τους επόμενους 12 μήνες - όπως και τον Ιούνιο - για τα επόμενα τρία χρόνια ενισχύεται στο 2,4% από 2,3%, ανέφερε η ΕΚΤ κατά τη μηνιαία δημοσκόπησή της.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται 2,1% στα 78,84 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 2,3% στα 74,69 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινείται υψηλότερα 1,4% στα 2.553 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ ενισχύεται 0,6% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1188 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v