Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωαγορές, στο επίκεντρο οι κεντρικές τράπεζες

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη οριακά, το Μιλάνο κατά 0,5%. Η προσοχή και στον πληθωρισμό ΗΠΑ.

Στο πράσινο οι ευρωαγορές, στο επίκεντρο οι κεντρικές τράπεζες

Ανοδικά κινούνται οι πιο μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινά σήμερα Τρίτη. H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη οριακά, το Μιλάνο κατά 0,5%.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την τελευταία της κίνηση νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη και, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, υπάρχει πιθανότητα 81% η Fed να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων σε αυτή τη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Εν όψει της απόφασης για τα επιτόκια, η προσοχή της αγοράς θα στραφεί επίσης στην έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου στις ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα παρουσιάσει σημάδια χαλάρωσης, προβλέποντας άνοδο των τιμών 0,1% μηνιαίως, έναντι αύξησης 0,4% τον Απρίλιο. Σε ετήσια βάση, αναμένουν ότι θα κατεβάσει ταχύτητα στο 4%.

Κατά 6,3% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία σε ετήσια βάση τον Μάιο, εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία. Σε σύγκριση με τον Απρίλιο, οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν κατά 0,2%, πρόσθεσε.

Kατά 7,2% αυξήθηκαν οι μισθοί στη Βρετανία το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο σε σύγκριση με πέρυσι, εξαιρουμένων των μπόνους, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τρίτη.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v