Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από δύο σερί πτώσεις. Σε υψηλό 17 μηνών ο DAX 30. Σε καθοδική τροχιά οι τιμές πετρελαίου και χρυσού. Υποχωρεί το ευρώ.

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του αμερικανικού χρέους με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει βέβαιος ότι οι ΗΠΑ δεν θα χρεωκοπήσουν.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της αμερικανικής βουλής, Κέβιν Μακάρθι δήλωσε ότι «μια συμφωνία θα μπορούσε να θεωρηθεί ορατή».

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,39% στις 465 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,25% στις 7.742 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, έπιασε υψηλό 17 μηνών καθώς κινήθηκε υψηλότερα 1,33% στις 16.163 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,64% στις 7.446 μονάδες.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής νομισματικής σύσφιξης, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει έδαφος να καλύψει», σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουί ντε Γκίντος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, χωρίς να αποκαλύψει πού βλέπει την κορύφωση των επιτοκίων, ο ντε Γκίντος δήλωσε την Τετάρτη ότι οι μελλοντικές αποφάσεις της ΕΚΤ θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία των επόμενων μηνών. Αυτά θα περιλαμβάνουν τον δομικό πληθωρισμό, στον οποίο οι αξιωματούχοι έχουν επικεντρωθεί όλο και περισσότερο και ο οποίος είπε ότι είναι πιο επίμονος από το αναμενόμενο.

Στο μεταξύ, η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει έως και 75 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει ομαδική αγωγή στην οποία υπήρχε ο ισχυρισμός ότι η τράπεζα είχε επωφεληθεί από trafficking διατηρώντας τον Τζέφρι Έπσταϊν ως πελάτη.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει πτώση 1,3% στα 71,92 δολ. ανά βαρέλι και ο χρυσός υποχωρεί 1,3% στα 1.957 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,6% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0776 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v