Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια οι ευρωαγορές ακολουθώντας το διεθνές κλίμα

Η Φρανκφούρτη κινείται ανοδικά κατά 0,1%, το Λονδίνο υποχωρεί οριακά, το Παρίσι σταθερό, ενώ το Μιλάνο χάνει 0,8%.

Ηπια οι ευρωαγορές ακολουθώντας το διεθνές κλίμα

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Δευτέρα. Η Φρανκφούρτη κινείται ανοδικά κατά 0,1%, το Λονδίνο υποχωρεί οριακά, το Παρίσι σταθερό, ενώ το Μιλάνο χάνει 0,8%.

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα εταιρικά κέρδη από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, με την Alphabet, τη Microsoft, την Amazon και τη Meta να αναμένονται αυτή την εβδομάδα. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ΑΕΠ, για περαιτέρω ένδειξη για την κατάσταση της υγείας της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Την περασμένη Παρασκευή, οι σημαντικοί δείκτες των ΗΠΑ έκλεισαν όλοι με πτωτική πορεία για την εβδομάδα καθώς η σεζόν των κερδών άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, εκροές $69 δισ. κατέγραψε σε ένα τρίμηνο η Credit Suisse. Oι πελάτες της ελβετικής τράπεζας αντλούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία, όταν βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ξεπέρασε τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια η κεφαλαιοποίηση της LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), κι έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που έφτασε σε αυτό το ορόσημο, χάρη στις ραγδαίες πωλήσεις ειδών πολυτελείας στην Κίνα και την ενίσχυση του ευρώ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,2% όπως και το μπρεντ, στα $77 και $81 ανά βαρέλι αντίστοιχα.

Aλμα κάνει η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας τεχνολογίας υγείας Royal Philips, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη αντισταθμίζουν τα κόστη για δικαστικά έξοδα και αγωγές. H μετοχή της ενισχύεται 13,8% στο Αμστερνταμ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v