Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

Πιέσεις ασκήθηκαν στα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Υποχωρεί το ευρώ.

Απώλειες στις ευρωαγορές παρά τα καλά macro στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, η οικονομία της ευρωζώνης κλείδωσε την άνοδο της παραγωγής το πρώτο τρίμηνο με την τρίτη συνεχόμενη μηνιαία επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα.

Πρόκειται για την ισχυρότερη από τον Μάιο του 2022, σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη βελτίωση από τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους.

Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε ελαφρά, αλλά ήταν ο τομέας των υπηρεσιών που είχε την ισχυρότερη επιρροή στην επιταχυνόμενη ανάκαμψη του Μαρτίου.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,16% στις 456 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,37% στις 7.662 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,53% στις 15.520 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,16% στις 7.316 μονάδες.

Στο μεταξύ, οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια αυξήθηκαν για τρίτο μήνα στέλνοντας ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι για τον μεταποιητικό τομέα, μεταδίδει το Bloomberg.

Η ζήτηση αυξήθηκε 4,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα - η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2021 και καλύτερη από τη διάμεση εκτίμηση για 0,3% σε δημοσκόπηση του Bloomberg σε οικονομολόγους. Οδηγήθηκε από παραγγελίες μεγάλης κλίμακας για οχήματα, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,3% στα 80,43 δολ. ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,1% στα 2.036 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0923 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v