Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με βήμα... σημειωτόν η ανοδική κίνηση στη Γηραιά Ηπειρο με το βλέμμα στραμμένο στα πρακτικά της Fed που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Οριακές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα με τους επενδυτές να αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών από την προηγούμενη συνεδρίαση της Fed. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,2% με τις τράπεζες να ανεβαίνουν κατά 0,7% και τα βασικά μέταλλα να υποχωρούν κατά 0,3%.

Στη Βρετανία ο FTSE 100 κινείται στις 7.536 μονάδες με κέρδη 0,36%, ενώ στη Γερμανία ο DAX είναι πρακτικά αμετάβλητος στις 13.910 μονάδες. Ανάλογη εικόνα και στον CAC 40 στη Γαλλία που βρίσκεται στις 6.590 μονάδες.

Νωρίτερα, οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν ράλι, εν μέσω προσδοκιών για περισσότερα μέτρα τόνωσης από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας.

Τα βλέμματα πάντως είναι στραμμένα στη Fed. Οι επενδυτές βλέπουν τώρα πιθανότητα 42,5% για τρίτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο, από 39% την προηγούμενη ημέρα, σημειώνει το Reuters.

«Δίνεται πολύ μικρή σημασία σχετικά με το γεγονός ότι οι προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων της Fed το 2023 έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τελευταία», σημείωσε σε ένα email ο επικεφαλής της Nikko Asset Management για την παγκόσμια στρατηγική, John Vail.

Τα πρακτικά από την προηγούμενη συνεδρίαση της Fed θα δημοσιευτούν αργότερα σήμερα, με τους επενδυτές να ελπίζουν για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την προοπτική σύσφιξης της πολιτικής της. Οι αποδόσεις των δεκαετών αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν ελαφρά και διαπραγματεύονταν στο 2,8168%, έχοντας νωρίτερα εξαλείψει την άνοδο της νύχτας στο 2,8730%.

Στα εμπορεύματα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού του Brent αυξήθηκαν 1,2% στα 93,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό (West Texas Intermediate) σημείωσε άνοδο 1,3% στα 87,65 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο χαμηλότερο επίπεδο από πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.780,95 δολάρια η ουγγιά, ενώ το bitcoin κέρδη 0,77% στα 24.148,33 δολάρια. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα εκτινάχθηκε στο υψηλό δύο μηνών των 25.201,93 δολαρίων το Σαββατοκύριακο, αλλά έχει υποχωρήσει 4,12% από τότε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v