Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,2%, το Παρίσι κινείται οριακά ανοδικά, η Μαδρίτη ενισχύεται 0,4% και το Μιλάνο κατά 0,3%. Κέρδη πάνω από 3% για το πετρέλαιο, πτώση 6% για τις τιμές φυσικού αερίου.

Σταθεροποιητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπια κινούνται οι μεγαλύτεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ευρώπης, εν μέσω συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία.

Τη Δευτέρα, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σταμάτησαν 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου. Ανακοινώθηκε επίσης ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Πολωνία για συνομιλίες με τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα. Χθες, ο Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε να «προωθήσει τα συμφέροντα της Ουκρανίας» ενόψει των συναντήσεων του ΝΑΤΟ και της G7 αυτής της εβδομάδας.

Κατά 1,4% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis και την έκθεσή της που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού εκτοξεύτηκαν κατά 25,9%, καθώς οι αυξήσεις στις τιμές της Ενέργειας συνέχισαν να είναι ο κύριος λόγος για την κίνηση. Οι τιμές της Ενέργειας εκτινάχθηκαν 68,0% σε σύγκριση με τον περσινό Φεβρουάριο και κατά 2,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022. Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών ενισχύθηκαν 21,0% σε ετήσια βάση και 1,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια τον Μάρτιο, σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες της αγοράς.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,2%, το Παρίσι κινείται οριακά ανοδικά, η Μαδρίτη ενισχύεται 0,4% και το Μιλάνο κατά 0,3%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές πετρελαίου ξαναπαίρνουν την ανηφόρα, με κέρδη πάνω από 3% σήμερα και το μπρεντ μία ανάσα από τα 112 δολάρια ανά βαρέλι. Κατά 6% υποχωρεί η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 98,52 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v