Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πάνω από 1% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδος 1,2% στη Φρανκφούρτη, 1,1% στο Λονδίνο, 1,2% στο Παρίσι, 1,6% στη Μαδρίτη και 1,4% στο Μιλάνο. Το κλίμα γύρισε θετικό, καθώς η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε από τα υψηλά τριμήνου την Τετάρτη.

Κέρδη πάνω από 1% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, σε μία εβδομάδα με μεγάλες διακυμάνσεις παγκοσμίως. Κέρδη 1,2% στη Φρανκφούρτη, 1,1% στο Λονδίνο, 1,2% στο Παρίσι, 1,6% στη Μαδρίτη και 1,4% στο Μιλάνο.

Η ανοδική κίνηση στην Ευρώπη έρχεται μετά το χθεσινό αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφότου τα αμερικανικά yields κατέγραψαν άνοδο, με τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό να επιβαρύνουν τις διεθνείς αγορές.

Το κλίμα γύρισε θετικό, καθώς η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε από τα υψηλά τριμήνου την Τετάρτη και οι αμερικανικές μετοχές έκαναν comeback από τα χαμηλά τους. Οι αγορές αντέδρασαν θετικά και στα στοιχεία για τις προσλήψεις του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες προχώρησαν με πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν, παρά τους φόβους για τη μετάλλαξη Δέλτα.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, πτώση 4% κατέγραψε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενισχύθηκε 1,7%. οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η μηνιαία αρνητική κίνηση θα φτάσει στο -0,4%, μετά την άνοδο κατά 1% του Ιουλίου.

Κατά 7,4% αυξήθηκαν οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τον House Price Index της Halifax. Κατά μέσο όρο μία κατοικία κόστιζε 267.587 βρετανικές λίρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v