Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό ρεκόρ χτυπάει ο DAX με οδηγό τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Κέρδη 0,8% στη Φρανκφούρτη, οριακή πτώση στο Λονδίνο, ενώ κατά 0,3% ενισχύεται το Παρίσι. Κατά 0,2% υψηλότερα η Μαδρίτη και κατά 0,5% το Μιλάνο.

Ιστορικό ρεκόρ χτυπάει ο DAX με οδηγό τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Ρεκόρ χτυπάει ο DAX στη Φρανκφούρτη, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνουν ράλι, ενώ οι μετοχές blue chip της ευρωζώνης κάνουν άλμα σε επίπεδο προ πανδημίας, αφότου η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεσμεύτηκε να διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλά, παρά τις προβλέψεις για επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Με την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να αυξάνεται μετά τις αποφάσεις της Fed, οικονομικά ευαίσθητοι τομείς όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, τράπεζες, εξορυκτικές εταιρείες και  επιχειρήσεις ταξιδίων και αναψυχής οδηγούν τα κέρδη στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Fed επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θέλει να δει τον πληθωρισμό πάνω από το 2%, καθώς και ουσιαστική βελτίωση της αγοράς εργασίας, προτού εξετάσει αλλαγές στα επιτόκια ή στις αγορές ομολόγων.

Η Fed επίσης είπε ότι αναμένει πως το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 6,5% το 2021 και ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 2,2% φέτος.

Κέρδη 0,6% στη Φρανκφούρτη, οριακή πτώση στο Λονδίνο, ενώ κατά 0,3% ενισχύεται το Παρίσι. Κατά 0,2% υψηλότερα η Μαδρίτη και κατά 0,5% το Μιλάνο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ χάνει 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,195 δολάριο, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο $1,396.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v