Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,1%. Το ευρώ κινείται 0,1% ανοδικά, στο $1,213 ενώ η στερλίνα με ίδια άνοδο διαμορφώνεται στο 1,391 δολάριο.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και τα εταιρικά κέρδη. Συνεχίζεται η άνοδος στις διεθνείς αγορές, με τις μετοχές να κινούνται θετικά, καθώς η αισιοδοξία για την παγκόσμια ανάκαμψη ενισχύεται από την κυκλοφορία των εμβολίων.

«Η συνεχιζόμενη νομισματική και δημοσιονομική στήριξη διατηρούν μια ισχυρή βάση για assets που έχουν ρίσκο, αντισταθμίζοντας την πιο αργή από την αναμενόμενη διάθεση εμβολίων», δήλωσε η Seema Shah, επικεφαλής στρατηγικής της Principal Global Investors.

Στο μέτωπο των δεδομένων, σύμφωνα με τη γαλλική στατιστική υπηρεσία INSEE, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μειώθηκε στο 8,0% το τέταρτο τρίμηνο του 2020, πλησιάζοντας στο επίπεδο προ πανδημίας.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,1%. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται 0,1% ανοδικά, στο $1,213 ενώ η στερλίνα με ίδια άνοδο διαμορφώνεται στο 1,391 δολάριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v