Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Στην άκρη αφήνουν οι επενδυτές τους φόβους για τον κορωνοϊό. Στο επίκεντρο και οι επικείμενες εμπορικές συνομιλίες Λονδίνου-Βρυξελλών. Βουτιά 21% στα καθαρά κέρδη της BP το 2019. Οριακή πτώση για το ευρώ, χαμηλότερα (-0,3%) η στερλίνα.

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Θετικά πρόσημα για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς το κλίμα βελτιώνεται και οι επενδυτές αφήνουν στην άκρη τις ανησυχίες για την εξάπλωση του νέου κινεζικού ιού. Η διάθεση ενισχύεται και από τη δημοσίευση εταιρικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς καθώς και για όλο το 2019.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,5%, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,9%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται 0,8% υψηλότερα, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,9%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,8%.

Στην Ασία, οι μετοχές βρέθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, μία μέρα μετά το sell off στην Κίνα. Ο δείκτης Shanghai Composite αλλά και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Shenzhen κινούνται σε θετικό έδαφος σήμερα, με τον πρώτο να καταγράφει κέρδη 1,38% στις 2.7684 μονάδες και τον δεύτερο 1,8% υψηλότερα, μετά και τις παρεμβάσεις της κινεζικής κεντρικής τράπεζας για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του ιού.

Ανοδος 1,2% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, παρά τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό στη χώρα.

Στο επίκεντρο των αγορών βρίσκονται και οι επικείμενες εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ενωση. Τη Δευτέρα και οι δύο πλευρές παρουσίασαν μία διαφορετική διαπραγματευτική θέση για τη μελλοντική τους σχέση.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα από τα αναμενόμενα καθαρά κέρδη για το 2019 δημοσίευσε ο ενεργειακός κολοσσός BP, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών και παρά τις πιο χαμηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι τα ετήσια καθαρά κέρδη έφτασαν τα 10 δισ. δολάρια την περασμένη χρονιά, καταγράφοντας πτώση 21% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, όταν είχαν φτάσει στα 12,7 δισ. δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί οριακά, στο $1,1058 ενώ η στερλίνα χάνει 0,3% και αλλάζει χέρια στο $1,2958.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v