Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο η αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Πιέσεις στο ευρώ. Ανακάμπτει ο χρυσός πάνω από τα 1.500 δολ./oz.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ο Super Mario λίγο πριν την αποχώρησή του από την κεντρική τράπεζα, αναμένεται να ανακοινώσει νέα μείωση επιτοκίων αλλά και νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με τις εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και τις τράπεζες να διίστανται.

Στη Μεγάλη Βρετανία, τo κυβερνών Συντηρητικό κόμμα στη Βρετανία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα με την χώρα να οδεύει πιθανόν σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο του Brexit.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, το κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εμφανίζει στην διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας Kantar ποσοστό 38% στην πρόθεση ψήφου, ενώ οι Εργατικοί 24%. Και τα δύο κόμματα έχουν χάσει τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Στο μεταξύ, όλα τα σημάδια πλέον στην Ισπανία δείχνουν προς τις εκλογές μετά και τη χθεσινή, δεύτερη, αποτυχημένη συνάντηση μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Podemos για τη δυνατότητα άρσης του κυβερνητικού αδιεξόδου. Αμφότερες οι πλευρές παρέμειναν περιχαρακωμένες στις θέσεις τους και δεν θέλησαν να εξετάσουν κανένα άλλο εναλλακτικό ενδεχόμενο: οι Σοσιαλιστές θέλουν να κυβερνήσουν μόνοι, με κοινοβουλευτική στήριξη από τους Podemos, ενώ το αριστερό κόμμα επιμένει στην κυβέρνηση συμμαχίας.

Επιπλέον, το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι προσφέρει 29,6 δισ. στερλίνες, ή στις 8.361 πέννες ανά μετοχή για να εξαγοράσει το London Stock Exchange. Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ αναφέρει ότι “η προτεινόμενη συγχώνευση θα ενισχύσει και τις δυο Επιχειρήσεις και θα τις καταστήσει σε καλύτερη θέση σε Αγορές και γεωγραφικές Περιφέρειες”.

To LSE, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για "αυτόκλητη προσφορά με πολλούς όρους" και για πρώιμη κίνηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα εξετάσει την πρόταση.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,85% στις 389 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,96% στις 7.338 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,74% στις 12.359 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,44% στις 5.618 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε χαμηλότερα 0,21% στις 9.059 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 0,1% στις 21.891 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει πτώση 2,2% στα 56,14 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,3% στα 1.502 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,1001 από 1,1044 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v