Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Οριακή άνοδο σημείωσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σε μια συνεδρίαση στην οποία τα εταιρικά αποτελέσματα βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο.

Με αντίθετα πρόσημα κινήθηκαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να σημειώνει οριακή άνοδο μετά τις τελευταίες ενδείξεις οικονομικής κάμψης στην ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε 0,1% υψηλότερα στις 365,7 μονάδες, παραμένοντας σε υψηλό δύο μηνών.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX 30 υποχώρησε 0,3% στις 11.328,9 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,1% στις 5.079 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE παρέμεινε αμετάβλητος στις 7.172,76 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε 0,82% υψηλότερα στις 19.996 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX ενισχύθηκε 0,1% στις 9.100 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ διολίσθησε έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,1392 δολ/ευρώ από 1,14 το βράδυ της Τρίτης.

Τα εταιρικά αποτελέσματα βρέθηκαν για μια ακόμα συνεδρίαση στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Στον τραπεζικό τομέα, η BNP Paribas υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα έσοδα, με τη μετοχή να κλείνει με πτώση 0,5%.

Η ολλανδική ING κατέγραψε κέρδη 4%, αφότου ανακοίνωσε άνοδο 25% στα κέρδη τριμήνου.

Mε απώλειες 2% έκλεισε η μετοχή της Daimler. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε βουτιά στα έσοδα τέταρτου τριμήνου.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας υποχώρησαν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία, ενισχύοντας την άποψη που θέλει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να κατεβάζει ταχύτητα.

Τα made in Germany συμβόλαια για προϊόντα κινήθηκαν αρνητικά κατά 1,6%, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα ενισχυθούν κατά 0,3%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v