Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Οριακή άνοδος για τον δείκτη CAC 40 στο Παρίσι. Υψηλότερα 2% το πετρέλαιο.

Με μικτές διαθέσεις εμφανίστηκαν οι επενδυτές αν και για πρώτη φορά φαίνεται πιθανή μια συμφωνία για ήπια έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την Ε.Ε., Michael Barnier, «μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες έξι με οχτώ εβδομάδες».

Επιπλέον, οι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας το Σεπτέμβριο, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Τρίτη το ινστιτούτο ZEW.

O δείκτης οικονομικού κλίματος σκαρφάλωσε στις -10,6 μονάδες από -13,7 μονάδες τον Αύγουστο. Οι οικονομολόγοι περίμεναν άνοδο στο -13,5.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός Υπουργός Τζιοβάνι Τρία υποστήριξε ότι το Ιταλικό χρέος θα υποχωρήσει, πιθανότατα, ως ποσοστό του ΑΕΠ φέτος, αν και λιγότερο από ότι προέβλεπε η προηγούμενη Κυβέρνηση, σημειώνοντας "πως η Ιταλία θα αρχίσει να εφαρμόζει περικοπές στο φόρο προσωπικού εισοδήματος την επόμενη χρονιά, αλλά επιθυμεί να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των Επενδυτών".

Στον αντίποδα, προβληματίζει τους επενδυτές η συνέχιση της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με επιπλέον δασμούς 267 δισ. στις κινεζικές εισαγωγές.

Παράλληλα, ο Τραμπ αποδέχτηκε το αίτημα του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιν Γιονγκ Ουν για μια δεύτερη Διάσκεψη Κορυφής.

Στα χρηματιστήρια, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε μόλις 0,06% στις 375 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,08% στις 7.273 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,13% στις 11.970 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,27% στις 5.283 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,14% στις 9.284 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB του Μιλάνου σημείωσε απώλειες 0,31% στις 20.853 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύεται 2% στα 68,86 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,1% στα 1.198 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται οριακά χαμηλότερα έναντι του δολαρίου στο 1,1585 από 1,1594 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v