Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με επίκεντρο το Brexit

Άνοδος άνω του 1% για το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη. Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο βρετανικός δείκτης FTSE 100. Στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. Πιέσεις στο ευρώ. Πτώση για το πετρέλαιο.

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, στις γαλλικές εκλογές το κόμμα του Μακρόν κέρδισε την απόλυτη αυτοδυναμία αλλά με χαμηλότερες των εκτιμήσεων επιδόσεις. Το κόμμα Republique en Marche με συμμαχία με το MoDem να εξασφαλίζει 341 από τις 566 έδρες της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Σημειώνεται ότι η Μαρίον Λεπέν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής.

Επιπλέον, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μετά τη διακοπή εξαιτίας των βουλευτικών εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Γενικός Γραμματέας Ντέιβιντ Ντέιβις βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσει τις διαδικασίες εξόδου αλλά και να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Στο μεταξύ η Ντανιέλ Νουί δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι"οι Τράπεζες της Ευρωζώνης σημειώνουν πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά απαιτούνται περαιτέρω αποφασιστικές και γρήγορες δράσεις". "Η ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού των Τραπεζών συνεχίζει να αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για την Τραπεζική ένωση συνολικά, αλλά το πρόβλημα είναι επίσης επικεντρωμένο σε συγκεκριμένες Χώρες" σημείωσε η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM).

Παράλληλα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και ο κλάδος των αερομεταφορών και της άμυνας, καθώς ξεκινά το International Paris Air Show, όπου αναμένεται να κλείσουν συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,86% στις 391 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,81% στις 7.523 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 1,07% στις 12.888 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,9% στις 5.310 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,83% στις 10.884 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,35% στις 21.014 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,5% στα 44,54 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,6% στα 1.249 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,4% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1164 από 1,1197 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v