Tριψήφια κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά την ομιλία Τραμπ και ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Ράλι 2% στο Παρίσι. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Κέρδη για τράπεζες και εξορυκτικές.

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να είναι επικεντρωμένοι στα εταιρικά αποτελέσματα και να «χωνεύουν» τη χθεσινή ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1,2% στις 374 μονάδες, με τους βασικούς δείκτες να βρίσκονται όλοι σε θετικό έδαφος.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κινείται 1,6% υψηλότερα στις 12.020 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 μηνών. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται 0,5% στις 7.299 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 πραγματοποιεί ράλι 2% στις 4.953 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών. 

Την Τρίτη, ο κ. Τραμπ δήλωσε πως είναι ανοικτός σε μια ευρεία αναθεώρηση του αμερικανικού μεταναστευτικού συστήματος, δείχνοντας μια στροφή από την σκληρή προεκλογική ρητορική του.

Επίσης, έδωσε έμφαση στην επιθυμία του να επικεντρωθεί στα εγχώρια προβλήματα, ενισχύοντας την αμερικανική οικονομία με μια φορολογική μεταρρύθμιση, "προσπάθεια" στις υποδομές ύψους 1 τρισ. δολαρίων και αναθεώρηση του Obamacare.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές θα έχουν το βλέμμα στραμμένο στις μετοχές των Eurotunnel και Suez Enviroment, οι οποίες θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, η ITV ανακοίνωσε αύξηση 3% στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή. Ο ιταλικός πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 360 εκατ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διολισθαίνει 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1.0542 δολάρια/ευρώ.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του εξορυκτικού και τραπεζικού κλάδου.

Η μετοχή της Anglo American ενισχύεται 1,7% και της ArcelorMittal 3%.

Άνοδο 1,3% σημειώνει η μετοχή της ιταλικής τράπεζας Banca Popolare dell’Emilia Romagna.

Βουτιά 6% πραγματοποιεί η μετοχή της Man Group μετά την ανακοίνωση ζημιών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v