Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωαγορές μετά την Κίνα

Σε θετικό έδαφος κινείται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, διαγράφοντας τις απώλειες μετά την απόφαση της Κίνας να μειώσει τον συντελεστή αποθεματικών για τις τράπεζες. Περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ "δείχνουν" τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ανοδική αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την απόφαση των κινεζικών αρχών να μείωσουν το ποσό των μετρητών που οφείλουν να διατηρούν οι τράπεζες ως απόθεμα.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε μέσα από τον ιστότοπό της, ο συντελεστής αποθεματικών θα πέσει 0,5%. Η μείωση θα εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, η Eurostat ανακοίνωσε σήμερα τα προκαταρκτικά στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή της ευρωζώνης. Ο πληθωρισμός στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος τον Φεβρουάριο, αυξάνοντας έτσι τις προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,14% στις 332 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,05% στις 6.094 μονάδες. Ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται 0,24% υψηλότερα στις 4.325 μονάδες, ενώ στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,7% στις 9.447 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,66% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.407 μονάδες και κατά 0,5% ο ιταλικός FTMIB στις 17.571 μονάδες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v