Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές-«Βουτιά» στην Ισπανία

Στο επίκεντρο σήμερα οι ισπανικές μετοχές, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι θα δημιουργήσει έναν νέο «πονοκέφαλο» για την ευρωζώνη. Σε υψηλό μήνα το yield του ισπανικού 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις στις ενεργειακές μετοχές μετά τη νέα "βουτιά" του πετρελαίου.

Με ήπιες μεταβολές ξεκινά η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τη νέα βουτιά της τιμής του πετρελαίου στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2004, ενώ η προσοχή στρέφεται στην «επόμενη μέρα» της Ισπανίας.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές είχαν αντιδράσει θετικά στην απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο έχουν ήδη απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους έκτοτε, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών πριν την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Στο επίκεντρο σήμερα οι ισπανικές μετοχές, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα και η άνοδος των αντιμνημονιακών κομμάτων δείχνουν ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος «πονοκέφαλος» για την ευρωζώνη.

«Βουτιά» 2,6% καταγράφει ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 9.569 μονάδες, δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% στις 360 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου άνοιξε αμετάβλητος στις 6.050 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,2% κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.617 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,1% κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.618 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η απόδοση των ισπανικών 10ετών ομολόγων κινείται αυτήν την ώρα σε υψηλό μήνα, στο 1,85%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v