Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριψήφια άνοδος στις ευρωαγορές

Ράλι πραγματοποιούν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την χθεσινή βουτιά. Το ευρώ διαγράφει τα κέρδη έναντι του δολαρίου. Άνοδος πάνω από 1,5% για CAC και DAX. Υψηλότερα οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Oι ευρωπαϊκές μετοχές ανακάμπτουν από τα χαμηλά 10 εβδομάδων, μετά το θετικό γύρισμα στην τιμή του αργού πετρελαίου και την υποχώρηση των ανησυχιών για την αγορά ομολόγων «junk». 

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, ο οποίος έκλεισε την χθεσινή συνεδρίαση στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Οκτωβρίου,  καταγράφει κέρδη 1,2% στις 354 μονάδες. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην συνεδρίαζει της Fed, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται 1,3% στις 5.953 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο Dax κινείται 1,5% υψηλότερα στις 10.310 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,8% στις 4.560 μονάδες.

Το ευρώ αντιστρέφει την ανοδική πορεία έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,097. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,1% υψηλότερα στα 36,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ απώλειες 0,1% σημειώνει ο χρυσός στα 1.062 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών πραγματοποιεί άνοδο 2,8% μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση 13,7% στις εγγραφές αυτοκινήτων τον Νοέμβριο.

Κέρδη 5,5% σημειώνει η μετοχή της Arcelormittal. Άνοδο πάνω από 3% σημειώνουν οι μετοχές των Sainsbury και Tesco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v