Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Σε χαμηλό-ρεκόρ η μετοχή της Anglo American μετά την ανακοίνωση αναστολής της διανομής μερίσματος. Εξακολουθεί να προβληματίζει η κινεζική οικονομία. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων να καταγράφουν σημαντικές απώλειες μετά την ανακοίνωση της Anglo American για αναστολή της διανομής μερίσματος και τη μήνυση που κατατέθηκε κατά της BHP Billiton.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, που αν και έδειξε καλά στοιχεία για τις εισαγωγές εμπορευμάτων, ωστόσο η αδύναμη εικόνα της κινεζικής οικονομίας παραμένει πηγή ανησυχίας.

Πάντως, οι απώλειες διατηρούνται σε συγκρατημένο επίπεδο, λόγω της μικρής ανάκαμψης στις τιμές του πετρελαίου αλλά και λόγω ορισμένων θετικών εταιρικών ενημερώσεων: Η Swiss Re επιβεβαίωσε τους νέους στόχους για το 2016, λέγοντας πως ευελπιστεί να αυξηθούν οι πληρωμές προς τους μετόχους, ενώ η Air France KLM ανακοίνωσε αύξηση 1,8% της επιβατικής της κίνησης τον Νοέμβριο, εκτιμώντας παράλληλα ότι η αρνητική επίπτωση από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι θα ανέλθει γύρω στα 50 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,67% στις 370 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,59% στις 6.189 μονάδες, κατά 0,64% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.725 μονάδες και κατά 0,71% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.809 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,82% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 9.960 μονάδες, κατά 0,22% ο πορτογαλικός PSI στις 5.238 μονάδες και κατά 1,49% ο ιταλικός FTMIB στις 21.707 μονάδες.

Η μετοχή της Anglo American υποχωρούν κατά σχεδόν 9%, σε χαμηλό-ρεκόρ, ενώ πτώση 5,4% καταγράφει η μετοχή της BHP Billiton.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500 (-0,5%) Dow Jones (-0,5%) και Nasdaq (-0,6%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v