Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές ενόψει της ΕΚΤ

Οι επενδυτές περιμένουν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, με τα καλά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανεργία και για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη να μην καταφέρνουν να δώσουν μεγαλύτερη στήριξη στις αγορές. Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures.

Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη να «γυρίζουν» σε αρνητικό πεδίο, καθώς μετά την αρχική ώθηση που έδωσε στον τραπεζικό κλάδο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των βρετανικών τραπεζών, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και πάλι στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Οι επενδυτές κάνουν επιφυλακτικές κινήσεις ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ, με τα καλά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανεργία και για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη να μην καταφέρνουν να δώσουν μεγαλύτερη στήριξη στις αγορές.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει ήδη τονίσει πως η Τράπεζα είναι πρόθυμη να κάνει περισσότερα για να ενισχύσει τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη, ενώ οι οικονομολόγοι προεξοφλούν μείωση των επιτοκίων καταθέσεων και διεύρυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,15% υψηλότερα στις 386 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,61% στις 6.395 μονάδες, ο ιταλικός δείκτης FTMIB κατά 0,21% στις 22.766 μονάδες, ο ισπανικός IBEX κατά 0,46% στις 10.435 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI κατά 0,22% στις 5.362 μονάδες.

Αντιθέτως, λίγο χαμηλότερα διαμορφώνονται οι δείκτες DAX της Φρανκφούρτης και CAC του Παρισιού, στις 11.367 μονάδες (-0,13%) και 4.947 μονάδες (-0,2%) αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, θετικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500 (+0,5%), Dow Jones (+0,5%) και Nasdaq (+0,5%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v