Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Στο επίκεντρο Glencore, InBev και SABMiller. Μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" τα futures της Wall Street

Σταθεροποιητικά ξεκινά η εβδομάδα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που την Παρασκευή κατέγραψαν τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,23% χαμηλότερα στις 362 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,45% στις 6.387 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται 0,31% χαμηλότερα στις 4.687 μονάδες ενώ κατά 0,3% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.128 μονάδες.

Οριακά στο "κόκκινο" ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.307 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,89% ο πορτογαλικός PSI στις 5.469 μονάδες και κατά 0,26% ο ιταλικός FTMIB στις 22.197 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές της Glencore, η οποία γνωστοποίησε τα σχέδιά της για πώληση ορυχείων χαλκού στην Αυστραλία και στη Χιλή προκειμένου να μειώσει το χρέος της, αλλά και οι μετοχές των InBev και SABMiller, καθώς πληροφορίες μιλούν για πιθανή αύξηση της προσφοράς της InBev για τη SABMiller.

Σημειώνεται πως αυτή την εβδομάδα πρόκειται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε Ευρώπη, Βρετανία, Κίνα και ΗΠΑ.

Εξάλλου, ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές της Dell και της EMC, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v