Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η δήλωση Draghi πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να απαντήσει με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της στην περίπτωση περαιτέρω υποχώρησης του πληθωρισμού φαίνεται να ικανοποιεί τους επενδυτές. Κλειστό, λόγω αργίας, το Λονδίνο.

Με κέρδη ξεκινά η εβδομάδα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς βελτιώνεται το επενδυτικό κλίμα μετά τα σχόλια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, στο ετήσιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών, τα οποία δημιουργούν προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Ο Draghi δήλωσε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να απαντήσει με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της στην περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση του πληθωρισμού.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,71% υψηλότερα στις 339,14 μονάδες, ενώ κέρδη 1,24% καταγράφει κι ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.451 μονάδες και 1,13% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.300 μονάδες. Κλειστό, λόγω αργίας, σήμερα το Λονδίνο.

Υψηλότερα κατά 0,81% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.585 μονάδες, κατά 0,79% ο πορτογαλικός PSI στις 5.738 μονάδες και κατά 1,07% ο ιταλικός FTSE MIB στις 20.131 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v