Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο "πράσινο" οι ευρωπαϊκές αγορές

Θετικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές, μετά και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στην Κίνα, που πυροδοτούν προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Θετικό κλίμα επικρατεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στην Κίνα, που πυροδοτούν προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

Η μετοχή της Nestle ενισχύεται κατά 2% μετά την ανακοίνωσή της για αύξηση των κερδών της στην Ευρώπη, κατά 0,9% υψηλότερα κινείται η μετοχή της Deutsche Telekom μετά την ανακοίνωση κερδών β’ τριμήνου που υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ αντιθέτως απώλειες έως 3,1% καταγράφει η μετοχή της Commerzbank μετά την πρόβλεψή της ότι τα κέρδη του β’ εξαμήνου θα είναι χαμηλότερα από αυτά του α’ εξαμήνου.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,10% στις 5.852 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX 30 της Φρανκφούρτης, που ξεκίνησε τη συνεδρίαση υψηλότερα κατά 0,3%, κινείται αυτήν την ώρα οριακά χαμηλότερα στις 6.962 μονάδες. Κατά 0,67% υψηλότερα κινείται ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού στις 3.461 μονάδες.

Κέρδη 0,87% καταγράφει ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 7.213 μονάδες, 0,49% ο πορτογαλικός PSI στις 4.854 μονάδες, ενώ κατά 0,37% ενισχύεται ο ιταλικός δείκτης FTSEMIB στις 14.719 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v