Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Πράσινα τα ταμπλό από τα χαμηλά 5 μηνών. Επιμένει η νευρικότητα στη Μεσόγειο. Ισχυρή άνοδος για αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι δηλώσεις από το G8 και οι προσδοκίες από την άτυπη σύνοδο της Ε.Ε.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, από τα χαμηλά πέντε μηνών και καθώς δημιουργούνται προσδοκίες για αλλαγή του κλίματος κατά την προσεχή άτυπη σύνοδο της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,97% στις 6.331 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,92% στις 3.035 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,73% στις 5.306 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 0,85% στις 6.510 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψυλότερα κατά 0,17% στις 4.769 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,8% στις 12.943 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble συζητά σήμερα για πρώτη φορά την κρίση του ευρώ με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Pierre Moscovici, στο Βερολίνο. Επίσης, πλήθος δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα δεχθεί έντονες πιέσεις για νέα μέτρα ώθησης της οικονομίας κατά την άτυπη σύνοδο της Ε.Ε., την Τετάρτη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, που ενισχύεται κατά 2,3%, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε καταγράψει πτώση 7,7%. Η μετοχή της Reneault καταγράφει άλμα 5,5% μετά την αναβάθμισή της από τη UBS

Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης, πάντως, αναδεικνύεται η μετοχή της Ryanair, η οποία υποχωρεί 5%. Η διοίκηση της αεροπορικής προειδοποίησε ότι η εκτίναξη στο κόστος των καυσίμων και η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος ενδέχεται να οδηγήσουν σε πτώση κερδών κατά 20% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v