Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος για ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο στους χρηματιστηριακούς δείκτες και κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές. Χαλαρώνουν οι πιέσεις στην αγορά ομολόγων. Οι επενδυτές επικροτούν τη λύση τεχνοκρατικών κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ιταλία.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Ασία. Οι αναλυτές διαπιστώνουν θετικές πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και στην Ελλάδα, ενώ καταγράφεται σημαντική αποκλιμάκωση της έντασης και στην αγορά ομολόγων.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,59% στις 5.902 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,46% στις 3.078 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι κατά 0,46% υψηλότερα στις 5.469 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,35% στις 8.340 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIΒ καταγράφει άνοδο 1,61% στις 15.462 μονάδες.

Μοναδική εξαίρεση είναι η Λισαβόνα, όπου ο PSI υποχωρεί κατά 2,29% στις 5.517 μονάδες, καθώς επίκειται η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό με σκληρά νέα μέτρα λιτότητας.

Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο ευρωπαϊκός κλαδικός δείκτης των τραπεζών ενισχύεται κατά 1,1%. Στην αγορά ομολόγων, η κατάσταση έχει βελτιωθεί, με την απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 6,6%, ενώ χθες είχε ξεπεράσει το 7%.

Η Γερουσία στην Ιταλία αναμένεται να ψηφίσει αργότερα σήμερα το πακέτο των νέων μεταρρυθμίσεων. Ο πρώην επίτροπος Μάριο Μόντι φαίνεται πιθανότερος αντικαταστάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο πλαίσιο κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά, με τον Kospi να καταγράφει μίνι ράλι στο +2,77%, με στήριξη τόσο από τις εξελίξεις στην Ευρώπη όσο και από τα θετικά μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν για τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v