Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική πτώση στο Τόκιο και αναστολή λειτουργίας

Σημαντικές απώλειες εμφάνισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά την απόφαση των Αρχών να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση όλων των μετοχών, λόγω των εξαιρετικά υψηλών όγκων, που προκάλεσαν συμφόρηση στα ηλεκτρονικά συστήματα της αγοράς.

Σημαντικές απώλειες εμφάνισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά την απόφαση των αρχών να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση όλων των μετοχών, λόγω των εξαιρετικά υψηλών όγκων, που προκάλεσαν συμφόρηση στα ηλεκτρονικά συστήματα της ιαπωνικής αγοράς.

Η είδηση πανικόβαλε τους επενδυτές, οι οποίοι ήδη ωθούσαν τον Nikkei χαμηλότερα λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε τη Δευτέρα και αφορούσε στην ιαπωνική Livedoor. Στο τέλος της διαπραγμάτευσης ο Nikkei έχανε 2,9% στις 15.341 μονάδες.



Οι απώλειες διαχύθηκαν σε όλο το ταμπλό, κυρίως όμως επηρέασαν τις επενδυτικές, αφού δημιουργήθηκε η εντύπωση πως οι επενδυτές δεν θα ενδιαφέρονται πλέον για την αγορά ιαπωνικών μετοχών.

Περαιτέρω αρνητικά λειτούργησαν άλλωστε για τον κλάδο των εταιριών Διαδικτύου τα αποτελέσματα της Yahoo, οδηγώντας τη Yahoo Japan 9,8% χαμηλότερα.

Στο -0,81% και τις 15.449 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v