Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σημαντικές πιέσεις υφίστανται οι μετοχές των εταιριών εξαγωγών στις ασιατικές αγορές, καθώς η διαρκής άνοδος των τιμών του πετρελαίου επισκιάζει τις προοπτικές κερδών. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,33% στις 10.859,32 μονάδες.

Η διαρκής άνοδος των τιμών του πετρελαίου επιτείνει τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και των επιχειρηματικών κερδών, ασκώντας πιέσεις στις τιμές των μετοχών.

Εξαγωγείς όπως η Toyota Motor και Cathay Pacific Airways καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο δείκτης MSCI υποχωρεί 0,5% στις 87,93 μονάδες.

Οι ασιατικοί δείκτες καταγράφουν απώλειες με εξαίρεση τη Σιγκαπούρη, τη Νέα Zηλανδία και την Ινδία. Η αγορά της Νοτίου Κορέας παρέμεινε και θα μείνει κλειστή έως τις 29 τρέχοντας, λόγω εθνικής αργίας.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,33% στις 10.859,32 μονάδες.

Οι δείκτες Topix και Nikkei του ιαπωνικού χρηματιστηρίου έχουν υποχωρήσει 10% και πλέόν στο τρέχον τρίμηνο, με τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 60 δεικτών που παρακολουθεί το Bloomberg, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v