Σημαντικά κέρδη για τον Nikkei (update)

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο, στον απόηχο των στρατιωτικών εξελίξεων στο Ιράκ και με τις εταιρίες με ”εξαγωγικό προσανατολισμό” να καταγράφουν τη σημαντικότερη άνοδο. Πτώση κοντά στη μονάδα για τον Hang Seng, στο Χονγκ Κονγκ.

Σημαντικά κέρδη (2,93%) κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο, στον απόηχο των στρατιωτικών εξελίξεων στο Ιράκ και με τις εταιρίες με ”εξαγωγικό προσανατολισμό” να καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη.

Η ψυχολογία των επενδυτών αναφορικά με το Ιράκ είναι ιδιαιτέρως εύθραστη, τονίζουν αναλυτές της αγοράς υποστηρίζοντας ότι αν οι χερσαίες επιχειρήσεις των αγγλοσαξονικών δυνάμεων δεν ”προχωρήσουν” ως αναμένεται και ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώσει, τότε πιθανόν να ακολουθήσει πτώση.

Εξάλλου, Ιάπωνες διαχειριστές υποστηρίζουν την επίδραση των πολεμικών επιχειρήσεων και στις αγορές χρήματος επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά ότι το αδύναμο γεν είναι απαραίτητο για την Ιαπωνική οικονομία.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές της Sony, αλλά και της Canon, το 70% των εσόδων της οποίας προέρχονται εκτός της Ιαπωνικής αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Nikkei σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Στις 8.435 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη 2,93%, ενώ απώλειες 0,80% σημειώνει στην πρωινή συνεδρίαση ο Hang Seng, στις 9.180 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v