Σε υψηλό δυόμισι ετών οι ασιατικές μετοχές

Τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που ανακοίνωσε η Κίνα έδωσαν ώθηση στις ασιατικές μετοχές. Αναμένονται οι αποφάσεις της Αυστραλίας για τα επιτόκια.

Σε υψηλό δυόμισι ετών οι ασιατικές μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να αγγίζουν τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμισι και πλέον ετών, ενισχυμένες από μια σειρά μέτρων τόνωσης της οικονομίας που ανακοίνωσε η Κίνα, ενώ οι προσδοκίες για περισσότερες μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων διατηρούν σε υψηλό επίπεδο το κλίμα για ρίσκο και το δολάριο υπό πίεση.

Νωρίτερα, οι κορυφαίες χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές της Κίνας παρουσίασαν μια σειρά μέτρων, λέγοντας ότι θα μειώσουν τα τραπεζικά αποθέματα κατά 50 μονάδες βάσης, ενώ θα μειώσουν τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων για να προσπαθήσουν να τονώσουν την υποτονική οικονομική ανάπτυξη.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας για τα δικά της επιτόκια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,41%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,73% υψηλότερα στις 37.998 μονάδες.

Ράλι 2,38% για τον Shanghai Composite στις 2.814 μονάδες και 3,28% για τον Hang Seng στις 18.845 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,29% ο Kospi στις 2.609 μονάδες ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX παραμένει σε αρνητικό έδαφος, υποχωρώντας κατά 0,3% στις 8.128 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v