Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Επανέρχονται οι τραπεζικές ανησυχίες στις ΗΠΑ, ενώ αντιθέτως τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών λειτουργούν υποστηρικτικά. Υποχωρεί από το υψηλό 23 ετών ο πληθωρισμός στην Αυστραλία.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι τραπεζικοί φόβοι στην Wall Street μετά τη «βουτιά» άνω του 49% που κατέγραψαν οι μετοχές της First Republic Bank, η οποία γνωστοποίησε πως το πρώτο τρίμηνο οι καταθέσεις της κατέγραψαν πτώση 40%. Υποστηρικτικά, πάντως, λειτουργούν τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας που διαμορφώθηκε στο 7% το α’ τρίμηνο σε ετήσια βάση, από το υψηλό 23ετών του 7,8% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 0,94% στις 28.350 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,3% ο Shanghai Composite στις 3.254 μονάδες, κατά 0,3% ο ASX στις 7.301 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 2.487 μονάδες ο Kospi ενώ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,6% στις 9.733 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v