Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Ασία βρίσκονται στο επίκεντρο. Ράλι για τις τιμές του πετρελαίου μετά τις περικοπές παραγωγής που αποφάσισε ο OPEC+.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές θα αφομοιώνουν τα στοιχεία για που ανακοινώθηκαν για την μεταποίηση στην περιοχή, ενώ οι τιμές του πετρελαίου κάνουν ράλι έως και 8% μετά τις περικοπές παραγωγής που αποφάσισε ο OPEC+.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τη δραστηριότητα στα ιαπωνικά εργοστάσια, που συνέχισε να συρρικνώνεται αλλά με βραδύτερο ρυθμό τον Μάρτιο, ενώ στην Κίνα η μεταποίηση διαμορφώθηκε σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται 0,56% στις 28.199 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,56% ο Shanghai Composite στις 3.291 μονάδες, κατά 0,59% ο ASX στις 7.220 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,16% στις 2.472 μονάδες και κατά 0,59% ο δείκτης Hang Seng στις 20.279 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v