Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Νευρικότητα στις αγορές καθώς η εξάπλωση της πανδημίας στην Κίνα προκαλεί ανησυχία για την πορεία τις οικονομίας της χώρας. Ισχυρές πιέσεις στην Αυστραλία.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές μετοχές να ανακτούν το χαμένο έδαφος μετά τη χθεσινή τους βουτιά, παρά τους φόβους που προκαλεί η πανδημία για την κινεζική οικονομία, ενώ το Πεκίνο επεκτείνει τα μαζικά τεστ σε δέκα ακόμα περιφέρειες. Η διάθεση για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου παραμένει περιορισμένη και εν αναμονή της επιθετικής σύσφιξης της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Αυστραλία λόγω της νευρικότητας που προκαλεί η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας.

Σημειώνεται πως χθες το ΔΝΤ προειδοποίησε πως Ασία παραμένει η δυναμικότερη περιοχή του κόσμου από οικονομική σκοπιά, όμως οι προοπτικές της είναι «στασιμοπληθωριστικές», με βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από ό,τι προβλεπόταν και υψηλότερο πληθωρισμό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε άνοδο 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,66% στις 26.768 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,98% ο Shanghai Composite στις 2.957 μονάδες, κατά 1,37% ο CSI στις 3.866 μονάδες, κατά 0,41% ο Kospi στις 2.667 μονάδες και κατά 1,77% ο Hang Seng στις 20.216 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX καταγράφει πτώση 2,04% στις 7.609 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v