Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Η εξέλιξη της πανδημίας και η προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για 300 εκατ. κρούσματα μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, τρομάζουν τις αγορές. Τα ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αμβλύνουν τις πιέσεις στους δείκτες.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το ισχυρό κλείσιμο της Wall Street να μην καταφέρνει να δώσει στήριξη, καθώς οι ανησυχίες για την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού επιβαρύνουν το κλίμα, παρά το ότι ο ήπιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ άμβλυνε τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο η Fed να βιαστεί να περιορίσει την οικονομική στήριξη που παρέχει.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πως τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους αν η πανδημία συνεχίσει την τωρινή της πορεία. Μια εβδομάδα νωρίτερα ο Π.Ο.Υ. είχε ανακοινώσει 200 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως και έξι μήνες πριν 100 εκατ. κρούσματα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,25% και κατά 0,19% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 28.014 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,18% ο Shanghai Composite στις 3.526 μονάδες, κατά 0,78% ο CSI στις 4.975 μονάδες, κατά 0,35% ο Kospi στις 3.209 μονάδες και κατά 0,52% ο Hang Seng στις 26.522 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX υποχωρεί οριακά στις 7.847 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v