Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές

Η απότομη αύξηση των βραχυπρόθεσμων κινεζικών επιτοκίων προκάλεσε ανησυχία για ενδεχόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Κίνας. Ανοδικά οι εξαγωγές της Αυστραλίας τον Δεκέμβριο. Κοντά σε οριστικοποίηση του deal της Apple με Hyundai-Kia.

Σε αρνητικό έδαφος υποχώρησαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς μια απότομη αύξηση των βραχυπρόθεσμων κινεζικών επιτοκίων προκάλεσε ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, αν και η βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων και ο περιορισμός της μεταβλητότητας στις αγορές βοήθησε ώστε οι απώλειες να είναι σχετικά περιορισμένες.

Νωρίτερα, η Αυστραλία ανακοίνωσε πως οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 3% σε μηνιαία βάση.

Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες που μετέδωσε το CNBC πως η Apple βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας με την Hyundai-Kia για την κατασκευή αυτόνομου ηλεκτρικού οχήματος που θα φέρει το brand της Apple και θα κατασκευάζεται στην μονάδα συναρμολόγησης της Kia στο West Point της Τζόρτζια, έδωσαν ώθηση στις μετοχές των Hyundai και Kia.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 1,06% στις 28.341 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,33% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.505 μονάδες, οριακές απώλειες στις 5.483 μονάδες για τον CSI, ο δείκτης ASX καταγράφει πτώση 0,75% στις 7.037 μονάδες, 0,77% ο δείκτης Hang Seng στις 29.081 μονάδες και 1,35% ο δείκτης Kospi στις 3.087 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v