Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάσα» στις ασιατικές αγορές δίνει η νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ

Ψήφιση νέων μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ αναμένουν οι επενδυτές. Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας. Μικρή μείωση της ανεργίας στην Αυστραλία. Πάνω από τις 50.000 μονάδες για πρώτη φορά ο BSE Sensex στην Ινδία.

Οι ελπίδες πως η νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ θα μπορέσει να περάσει ένα τεράστιο πακέτο νέων μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία από τις επιπτώσεις της πανδημίας της Covid-19, σε συνδυασμό με την ομαλή μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ,  δίνουν ώθηση στις ασιατικές μετοχές, που καταγράφουν νέο ιστορικό υψηλό.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έχουν αφήσει να εννοηθεί πως είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τον Μπάιντεν στην κορυφαία προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, που είναι ένα σχέδιο δημοσιονομικής τόνωσης ύψους 1,9 τρις. δολαρίων, αν και ορισμένοι εξ αυτών έχουν αντιρρήσεις ως προς το ύψος των μέτρων.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, ενώ στην Αυστραλία τα στοιχεία έδειξαν μικρή μείωση της ανεργίας τον Δεκέμβριο, στο 6,6% από 6,8% τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε κέρδη 0,92% και 0,82%  ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 28.756 μονάδες.

Κέρδη 0,93% για τον Shanghai Composite στις 3.616 μονάδες, 1,47% για τον CSI στις 5.557 μονάδες, 0,8% για τον ASX στις 7.107 μονάδες και 1,49% για τον Kospi στις 3.160 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,67% στις 29.761 μονάδες. Στην Ινδία, ο BSE Sensex πέρασε για πρώτη φορά το όριο των 50.000 μονάδων, καταγράφοντας άνοδο 0,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v