Το ΑΕΠ των ΗΠΑ βαρίδι για τις ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά τη "βουτιά" 32,9% που έκανε το β' τρίμηνο το ΑΕΠ των ΗΠΑ και λόγω της εξέλιξης της πανδημίας. Θετικά σήματα από τον PMI μεταποίησης της Κίνας και τη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ βαρίδι για τις ασιατικές αγορές

Η ιστορική πτώση του αμερικανικού ΑΕΠ το β’ τρίμηνο σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια, και επισκιάζουν τα θετικά δεδομένα για την μεταποίηση και τη βιομηχανική παραγωγή σε Κίνα και Ιαπωνία.

Το αμερικανικό ΑΕΠ κατέρρευσε το β’ τρίμηνο, καταγράφοντας πτώση 32,9%, που είναι και η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ αυξήθηκαν και οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, ένδειξη πως η δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης έχει επιβραδυνθεί.

Στην άλλη όχθη του Ειρηνικού, ωστόσο, η Κίνα ανακοίνωσε πως ο PMI μεταποίησης αυξήθηκε τον Ιούλιο για πέμπτο συνεχόμενο μήνα και μάλιστα με ταχύτερο ρυθμό, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για μείωσή του, ενώ και στην Ιαπωνία η βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε ανοδικά για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,22% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωσε πτώση 2,56% στις 21.768 μονάδες, καθώς η ενίσχυση του γεν επιβαρύνει τις εξαγωγικές εταιρείες.

Υψηλότερα κατά 0,34% ο Shanghai Composite στις 3.298 μονάδες, κατά 0,55% ο CSI στις 4.681 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX καταγράφει πτώση 2,34% στις 6.032 μονάδες, ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,7% στις 2.251 μονάδες και ο Hang Seng κινείται οριακά χαμηλότερα στις 24.697 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v