Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Οι ελπίδες για συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ για το Brexit σε συνδυασμό με τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα αμερικανικών τραπεζών, δίνουν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Το ενδεχόμενο η Βρετανία να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ ώστε να αποφύγει μια άτακτη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία στους επενδυτές, ενώ στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.

Έτσι, οι επενδυτές δεν φάνηκε να επηρεάζονται ιδιαίτερα από την υποβάθμιση της πρόβλεψης του ΔΝΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε άνοδο 1,17% στις 22.467 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,34% ο Shanghai Composite στις 2.981 μονάδες, κατά 0,3% ο CSI στις 3.924 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,37% στις 26.601 μονάδες, κατά 0,58% ο Kospi στις 2.080 μονάδες και ο δείκτης ASX καταγράφει κέρδη 1,18% στις 6.843 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v