Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Στις ΗΠΑ στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών, εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση. Στάσιμη η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Αύγουστο.

Περιορισμένες κινήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ (αύριο), που ίσως συνηγορήσουν υπέρ της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Ωστόσο, οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας επιβαρύνουν το κλίμα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα παρέμεινε στάσιμη τον Αύγουστο καθώς επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της παραγωγής και οι νέες παραγγελίες, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε απολύσεις για 34ο συνεχόμενο μήνα.

Ο δείκτης PMI που καταρτίζει το Caixin/Markit διαμορφώθηκε στο 50 τον Αύγουστο από 50,6 τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, ο επίσημος δείκτης PMI της Κίνας έδειξε αύξηση της δραστηριότητας, καθώς διαμορφώθηκε στο 50,4 από 49,9.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,5% ενώ οριακά στο «πράσινο» κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.898 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,59% ο δείκτης Hang Seng στις 23.112 μονάδες, ενώ αντιθέτως χαμηλότερα κατά 0,29% διαμορφώνεται ο δείκτης ASX στις 5.513 μονάδες, 0,21% ο δείκτης Kospi στις 2.030 μονάδες, 0,19% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.079 μονάδες και 0,33% ο CSI στις 3.316 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v