Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έτους οι ασιατικές αγορές

Άνοδος στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς απομακρύνονται οι πιθανότητες αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες. Πιέσεις στην Κίνα καθώς το Πεκίνο αυστηροποιεί τους κανόνες για τα προϊόντα διαχείρισης πλούτου.

Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια –πλην των κινεζικών-, με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να κινείται σε υψηλό έτους, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας μειώνουν τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1,3%, ενώ υψηλότερα κατά 0,42% κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.638 μονάδες. Κέρδη 1,28% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.171 μονάδες, 0,48% για τον ASX στις 5.671 μονάδες και 0,67% για τον Kospi στις 2.028 μονάδες.

Αντιθέτως, απώλειες 1,39% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.938 μονάδες και 1,25% ο δείκτης CSI στις 3.163 μονάδες.

Η κινεζική αγορά πιέζεται καθώς οι επενδυτές «αδειάζουν» τα small caps εν όψει ενός νέου κύματος αρχικών δημόσιων προσφορών, αλλά και λόγω της αυστηροποίησης των κανόνων για τα προϊόντα διαχείρισης πλούτου, μετά από μια σειρά άλλων μέτρων που είχε λάβει το Πεκίνο τους προηγούμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v