Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια σταθεροποίησης στις ασιατικές αγορές

Παρέμβαση από την κεντρική τράπεζα της Κίνας προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά μετά το χθεσινό -7%. Περιορισμένες οι απώλειες στο Τόκιο. Διατήρηση της αστάθειας στις αγορές αναμένουν οι αναλυτές.

Μικτή η εικόνα στις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, μετά τη χθεσινή «βουτιά» κατά 7%, με τις κινεζικές μετοχές να επιστρέφουν σήμερα σε θετικό πεδίο, μετά την «ένεση» ρευστού της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας στην εγχώρια αγορά, προκειμένου να παραμείνουν σε χαμηλό επίπεδο τα κόστη δανεισμού.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας όρισε επίσης την αξία του γουάν σε λίγο υψηλότερο του αναμενόμενου επίπεδο, αντισταθμίζοντας έτσι τις ανησυχίες για επιθετική υποτίμηση του νομίσματος, προκειμένου να δοθεί ώθηση στις εξαγωγές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σταθεροποιείται μετά τις αρχικές του απώλειες, ενώ οι κινεζικοί δείκτες «πασχίζουν» να κρατήσουν τα αρχικά τους κέρδη, υποχωρώντας όμως προς στιγμήν έως και 2%. Ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,27% στις 3.287 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,31% κινείται ο CSI στις 3.479 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,61% διαμορφώνεται ο δείκτης Kospi στις 1.930 μονάδες, ενώ αντιθέτως με απώλειες 0,42% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.374 μονάδες, με 1,57% ο δείκτης ASX στις 5.239 μονάδες, ενώ κατά 0,62% υποχωρεί ο δείκτης Hang Seng στις 21.200 μονάδες.

Οι αναλυτές, πάντως, εκτιμούν πως θα διατηρηθεί η αστάθεια στις αγορές, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις εξακολουθούν να αποτελούν πηγή ανησυχίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v