Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ράλι στις κινεζικές αγορές

Συνεχίζεται η ανάκαμψη στα κινεζικά χρηματιστήρια. Θετικά αντιδρούν οι αγορές στα μέτρα της κινεζικής κυβέρνησης. Κλίμα αισιοδοξίας και για ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Ανακάμπτει το ευρώ.

Τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές για να σταματήσει το ξεπούλημα στα κινεζικά χρηματιστήρια σε συνδυασμό με τις ελπίδες για συμφωνία που δημιουργεί η κατάθεση της πρότασης της Ελλάδας, δίνουν ώθηση στις ασιατικές αγορές.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες οι κινεζικές αρχές έχουν μειώσει τα επιτόκια, έχουν αναστείλει IPOs έχουν χαλαρώσει το margin lending και έχουν δώσει εντολή σε χρηματιστηριακές να αγοράζουν μετοχές και σε μετόχους με ποσοστά άνω του 5% σε εταιρείες να μην πωλούν τις μετοχές τους.

Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν και περαιτέρω μέτρα, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου η αναταραχή των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 5,20% στις 3.902 μονάδες, ο δείκτης CSI 5,88% στις 4.126 μονάδες και 2,15% ο δείκτης Hang Seng στις 24.916 μονάδες.

Την ίδια ώρα δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύεται κατά 0,77%, ο δείκτης ASX κατά 0,48% στις 5.482 μονάδες και κατά 0,17% ο δείκτης Kospi στις 2.031 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,38% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.779 μονάδες..

Το ευρώ ανακάμπτει στα 1,1096 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v