Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ για τα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα ασιατικά χρηματιστήρια αναρριχήθηκαν σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, με πρωταγωνιστή τον κλάδο μεταλλευτικών επιχειρήσεων, όπου δρομολογούνται κρίσιμες εξαγορές και συγχωνεύσεις. Η Rio Tinto εκτινάχθηκε 9,1% σε επίπεδα-ρεκόρ, καθώς φημολογείται ότι είναι στόχος εξαγοράς της BHP Billiton, και η Sumitomo Metal Industries ακολούθησε με κέρδη 5,2%.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια αναρριχήθηκαν σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, με πρωταγωνιστή τον κλάδο μεταλλευτικών επιχειρήσεων, όπου δρομολογούνται κρίσιμες εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Η Rio Tinto εκτινάχθηκε 9,1% σε επίπεδα-ρεκόρ, καθώς φημολογείται ότι είναι στόχος εξαγοράς της BHP Billiton, και η Sumitomo Metal Industries κέρδισε 5,2% ύστερα από δημοσίευμα των ”Financial Times” που θέλει την Arcelor Mittal να προσφέρει 4,5 δισ. δολ. για τη βρετανική AK Steel Corp.

Η προοπτική περαιτέρω εξαγορών και συγχωνεύσεων ώθησε τον δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού σε κέρδη 0,5%, σε επίπεδα-ρεκόρ, με τον επιμέρους μεταλλευτικό δείκτη να ενισχύεται 1,3%.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei ενισχύθηκε 0,5%, ενώ οι βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν επίσης στην Αυστραλία, τη Νότιο Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v